Voordelen van online boekhouden

Aaka Advies werkt met online boekhouden. Eerlijk gezegd begrijpen we niet dat nog niet iedereen de boekhouding in de cloud regelt. Want het is gewoon veel makkelijker. Dus voor iedereen die nog twijfels heeft, meer wil weten over online boekhouden en voor iedereen die het fijn vind om in zijn keuze voor online boekhouden bevestigd te worden; de voordelen van online boekhouden op een rij.

 

1.    Online boekhouden is inzichtelijk

Hoeveel komt er deze maand binnen? Wat gaat er uit? Hoe hoog is de omzet? Je checkt het met een paar muisklikken. In de online software Visionplanner, waar Aaka mee werkt, zijn er verschillende rapportage opties om een nog beter inzicht te krijgen in de administratie.

 

2. Online boekhouden kost veel minder tijd

Bonnetjes scan je in met je smartphone en stuurt deze naar Basecone met een app. Inkoopfacturen ontvang je vaak al via e-mail. De e-mail met bijlage stuur je door naar Basecone.

Verkoopfacturen stuur je dikwijls al via e-mail. In de blind copy zet je het e-mailadres dat gekoppeld is aan je administratie in Basecone. Je verkoopfactuur ligt meteen bij je klant én in je boekhouding.

Aaka pikt de documenten in Basecone op en verwerkt deze.

Basecone dient als je digitale ordner. Je hebt nooit gedoe met facturen en of bonnetjes terug zoeken.

3. Online boekhouden is goedkoper

Doordat online boekhouden sneller en efficiënter is, is je boekhouder er minder uren mee bezig. De overige uren van je maandabonnement worden besteed aan kwalitatief ondernemersadvies.

 

4. Makkelijk samenwerken met je boekhouder

Online kan je tegelijk met je boekhouder in Visionplanner inloggen. Heb je vragen, is er iets niet helemaal duidelijk? Je boekhouder kijkt live met je mee. En dat werkt echt veel beter.

 

5. Handige koppelingen

Aan je online boekhoudprogramma kan je je bankrekening koppelen. Bankafschriften inlezen is met een online boekhoudprogramma eenvoudig.

 

6. Online boekhouden kan overal

Verveel je je in de trein? Dan kan je je bonnetjes invoeren.  Als er internet is kan je snel even checken hoe je bedrijfsfinanciën ervoor staan. Je gegevens neem je makkelijk mee naar een afspraak met een klant of bijvoorbeeld naar een afspraak met jouw bank.

 

7. Automatisch updaten & back-ups

Crasht je computer? Dan staat jouw boekhouding gelukkig nog online, in je digitale ordner. Zo raak je nooit meer gegevens kwijt.

Online software update automatisch. Je hebt dus geen last meer van verouderde programma’s of verouderde versies.

8. Ruimte in de kast

Gooi die multomappen maar de deur uit. Want je kan vrijwel papierloos werken en hebt alles digitaal beschikbaar. Met een digitale ordner van Basecone is het een stuk eenvoudiger om alle gegevens 7 jaar te bewaren tot de wettelijke bewaartermijn van de belastingdienst is verstreken.

Je hoeft geen facturen meer te printen of bonnetjes te bewaren. Je maakt een foto met je telefoon en die upload je in het programma. Dus nooit meer onoverzichtelijke bergen papier die je moet uitzoeken.

9. Makkelijk digitaal factureren

Een verkoopfactuur maak je vaak in een eigen programma. Excel, word, enz. Daarna stuur je die digitaal naar de klant. In de blind copy geef je het e-mailadres van je administratie in Basecone op.  Makkelijker, sneller en goedkoper.

 

10. Online boekhouden is veilig

Alle data word versleuteld en op verschillende servers opgeslagen. Aanbieders van boekhoudsoftware zijn afhankelijk van hun betrouwbaarheid, daarom zorgen ze altijd voor goede, automatische back-ups en beveiliging. De boekhouding is online een stuk beter beveiligd dan op je eigen computer.

 

11. Met de tijd mee

Ondernemers werken steeds meer in de cloud, met hun email, klantenbestanden, urenregistratie en agenda. Er is steeds meer behoefte aan bedrijfsmatige apps die hier aan gekoppeld kunnen worden. Werk jij ook online dan is samenwerken met anderen makkelijker.

 

Aaka Advies begeleidt de ondernemer die over wil stappen naar een digitale boekhouding. Geen probleem!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact

Antoon Koster

Expeditiestraat 12

5961 PX Horst

077 - 30 31 810

a.koster@aaka.nl

KvK 53926579

 

Download
Aaka Advies algemene voorwaarden septemb
Adobe Acrobat document 404.1 KB
Download
Aaka Advies privacy statement maart 2018
Adobe Acrobat document 137.6 KB